Relatiecoaching

Hebben jullie een relatie die je niet langer gelukkig maakt?

Soms is de oorzaak hiervan onduidelijk en jullie rechtvaardigen het dagelijkse samenzijn met uitspraken als: “het is gewoon zo gelopen, we zijn al zo lang samen”. Ervaar je regelmatig ruzies over dezelfde onderwerpen? Voel je spanning in jouw relaties en heb je steeds het gevoel dat je op je tenen moet lopen? Herken je een patroon van ongelijkwaardige relaties bij jezelf of je partner?

Investeer je te veel in de ander, pas je jezelf voortdurend aan en laat je de behoeften en gevoelens van de ander voorgaan op die van jezelf? Of juist vermijd je te veel intimiteit en zoek je altijd naar een manier om afstand te houden? Misschien heeft je relatie het karakter van een broer-zusverhouding, waarin jullie goede maatjes zijn, maar de intimiteit vaak ver te zoeken is of elders gevonden wordt. Het feit dat je nu op zoek bent naar hulp om jullie relatie te verbeteren, toont aan dat je niet opgeeft en daadwerkelijk bereid bent om actie te ondernemen. Dat is een positieve eerste stap.

Onbegrip en ruzies komen in bijna alle romantische relaties voor. Sterker nog, het grootste deel (60%) van alle meningsverschillen is onoplosbaar. Toch kunnen wederzijds begrip en kleine veranderingen in de communicatie zorgen voor een aanzienlijke verbetering. Wanneer jullie toch besluiten uit elkaar te gaan en jullie als ouders door de kinderen verbonden blijven ook dan is het van cruciaal belang om effectief met elkaar te blijven communiceren, zodat de kinderen niet belast worden met de frustraties van hun ouders.

Heb je een partner met trauma of psychische klachten dan kan is dit ook vaak van invloed op jullie relatie. De klachten van de partner hebben vaak invloed hebben op jullie relatie en de andere gezinsleden. Door je zorgen te maken of taken over te nemen van je partner, loop je het risico om overbelast te raken en de gelijkwaardigheid in de relatie te verliezen.

Werkwijze

Tijdens ons eerste gesprek maken we kennis en bespreken we jullie doelen en mijn werkwijze. Iedere relatie is uniek, dus het aantal sessies kan variƫren. Gemiddeld zijn 4-5 sessies nodig om jullie relatie te verbeteren.

Na de intake volgen meestal twee individuele gesprekken om dieper in te gaan op jullie persoonlijke beleving en behoeften. Mijn aanpak is deskundig, praktisch en soms confronterend. De individuele sessies leveren vaak waardevolle inzichten op, die bij toepassing in de praktijk snel positieve veranderingen binnen de relatie teweegbrengen.

Tijdens de laatste gezamenlijke sessie bespreken we hoe jullie de aangeleerde tools kunnen blijven gebruiken om de relatie op het gewenste niveau te houden. Veel mensen zijn bang dat de verbeteringen tijdelijk zijn, maar als ze positieve resultaten opleveren, worden ze snel een nieuw en welkom patroon in jullie leven. Soms maken we een afspraak voor een jaarlijkse check-up.

  • Ons tarief voor relatiecoaching bedraagt 130,00 euro inclusief btw per uur.

Bel 0622670970 voor een afspraak of mail naar marjonkuipers@mediationvisie.nl