Arbeidsmediation

Een arbeidsconflict kan ontstaan door allerlei factoren. Deze kunnen te maken hebben met het werk maar ontstaan soms ook door privéomstandigheden.
Als werknemers te veel werkdruk ervaren, het gevoel hebben ondergewaardeerd te worden of als er pesterijen op het werk kan dit leiden tot minder plezier, minder motivatie en onvrede in het werk.
Werkprestaties hebben hier onder te lijden en de sfeer op het werkt kan worden verziekt. Niet zelden leidt het tot ziekteverzuim.

Voor alle betrokkenen een ongewenste situatie die zo snel mogelijk moet worden opgelost. Door het inschakelen van een mediator kan er samen gewerkt worden aan een voor alle partijen goede oplossing.

Waarom arbeidsmediation?

Als ervaren arbeidsmediators beschikken wij over de speciale kennis en kunde om in korte tijd helder te krijgen wat de kern van het probleem is. Hierdoor kunnen de partijen met een arbeidsconflict al snel samen aan de slag een goede uitkomst te vinden. Samen is één van de uitgangspunten van mediation. Er wordt van de betrokken partijen commitment verwacht zich in te inspannen om tot een resultaat te komen. Vanzelfsprekend staan ook bij arbeidsmediations vrijwilligheid en vertrouwelijkheid voorop. Door het effectieve proces waarbij de regie bij partijen blijft en niet uit handen wordt gegeven aan bijvoorbeeld een kantonrechter werkt mediation relatie bevorderend en kostenbesparend.

Individuele en groepsmediations

Een arbeidsconflict kan zich afspelen tussen werknemer en werkgever maar evengoed ook tussen collega’s of teams of afdelingen onderling. Onze mediators op het gebied van arbeid zijn ook ervaren in mediation met grotere groepen. Bij een mediation met meer dan vier partijen werken wij met twee mediators.