Vergevingscode

Vergeving 

De scheiding is afgerond maar je voelt je nog verstrikt in je emoties over de ander en jezelf. Het conflict blijft voortbestaan, je gezondheid gaat achteruit en misschien herken je de patronen in nieuwe relaties. Je weet nu dat er verandering moet komen omdat je er genoeg van hebt!

Maar hoe doe je dat?
Vergeving is het volledig accepteren van de pijn die is aangedaan en daar vrede mee te krijgen. Leonie Poth en Marjon Kuipers zien als ervaren mediators op het gebied van (conflict) echtscheidingen vaak dat, hoewel de scheiding is geregeld, er nog veel pijn en onvrede is nadien. Dit staat doorgaans de houdbaarheid van de gemaakte afspraken in het ouderschapsplan en het liefdevolle contact tussen ouders na scheiding in de weg met als kwetsbaar middelpunt de kinderen die, zonder uitzondering, altijd lijden onder de strijd tussen hun ouders. Ook maakt de gekoesterde wrok om wat er in bijvoorbeeld in een relatie is gebeurd het vaak moeilijk om weer vrij een nieuwe relatie aan te gaan.

Een gezond concept
Een gezonder concept is vergeving vanuit compassie en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Zielskracht versus fysieke kracht. Vergeving als pacificatieproces tussen personen met als doel het stoppen van de woede en het stoppen van de wraakplannen. Het vergeven, niet om de ander te helpen, de ander heeft immers recht op zijn of haar eigen proces, maar vergeving vooral ten behoeve van jezelf.
Een vergevingsproces maakt voor alle partijen de weg vrij om weer voluit verder te kunnen leven.

Eigen verantwoordelijkheid
Tijdens het werken aan vergeving komen ook de weerstanden aan het licht. Bijvoorbeeld de misvatting dat vergeving met religie te maken heeft of de gedachte dat je de ander een gunst biedt of je eigen pijn opgeeft. Dit is het niet. Vergeving is de acceptatie van het verleden zonder goedkeuring van de situatie of gedrag. Ongeacht wat in het leven speelde is, je leeft heden in vrede met wat er gebeurd is en kiest ervoor dat je leven gezonder en gelukkiger wordt. Vanuit jouw eigen verantwoordelijkheid.

Het trainen van vergeving betekent dat je de agressiviteit en verdriet in je hart en taal transformeert. Door middel van coaching en oefeningen ontstaat er een verandering in jezelf, ervaar je meer rust en open je je hart weer voor liefdevolle vriendelijkheid.

Een vergevingsproces is niet iets wat je zomaar even doet. Het zijn zorgvuldige stappen die doorlopen dienen te worden. Er is in elke denkbare situatie reeds iemand geweest die iets of iemand vergeven heeft. Denk bijvoorbeeld aan Nelson Mandela. Het kan altijd. Ook als degene waar je mee te dealen hebt op dit gebied niet mee wil werken of er wellicht niet meer is. Het is een proces dat je voor jezelf doet, met jezelf.

Vergeving ontsluiert daarmee de code tot geluk en biedt een nieuwe start na een conflict.

Moed
Ben je verstrikt geraakt in je emoties na een scheiding? Blijft het conflict met de ander en in jezelf onopgelost? Gaat je gezondheid achteruit door stress en rouw? Blijf je pijnlijke patronen herhalen, ook in nieuwe relaties? Vergeving vermindert de lichamelijke en geestelijke last die je kunt ervaren van de afgeleiden van woede. Je ervaart meer verbondenheid en daardoor minder stress en alle mentale en lichamelijke klachten die hiermee gepaard gaan.  Wat je hebt ervaren raakt ondergeschikt aan de wijze waarop je ermee omgaat. Hiermee is vergeving een daad vanuit eigen belang. Een bewuste keuze die je voor jezelf maakt. De shit van het verleden als mest voor de toekomst. Met een beetje moed en door het maken van de juiste keuze krijg je zelf je leven weer in handen. Wij bieden hiervoor een 3-daagse tot 5-daagse retraite. Kijk voor informatie en de agenda op www.vergevingscode.nl

Leonie Poth (www.resolve.nu) en Marjon Kuipers (www.mediationvisie.nl) zijn beiden mediator en vergevingscoach in Oost Nederland voor individuele coaching naar (zelf)vergeving en zijn zij als mediator gespecialiseerd om jullie samen ná een mediation/scheiding te begeleiden wanneer het maar niet lukt om als ouders/familieleden tot verzoening te komen.

 

Jouw geluk begint met jouw  keuze.

 

Professionals
Naast individuele coaching en mediation geven Marjon en Leonie ook 5 daagse trainingen voor professionals die werken met conflicten of rouwprocessen. https://www.vergevingscode.nl/professionals/

Lees meer over:
Vergeving: https://www.mediationvisie.nl/vergeving-marjon-kuipers/
“The silent treatment”  In de stilte van jouw zwijgen
Emoties: Emoties 11 november 2017 | Marjon Kuipers
Facebook: De Vergevingscode