Mediation Visie groeit

Mediation Visie werkt graag samen met ervaren MfN Registermediators en wil vanwege de snelle groei het team versterken met gedreven deskundige collega’s.

Als mediator op het gebied van echtscheidingen regel je het hele scheidingstraject voor partijen. Je hebt oog voor de emotionele aspecten als ook voor het financieel juridische gedeelte rond een scheiding. 
Wij vinden het belangrijk dat jij als mediator empatisch en toegewijd bent. Ondanks dat je zelfstandig invulling geeft aan jouw mediations maak je deel uit van ons team en houden wij van een open collegiale houding. 

Wij bieden:

Een collegiaal netwerk waar je mee kunt sparren en kennis en ervaringen kunt delen. Vanwege onze samenwerking met Hypotheek Visie ben je verzekerd van een financieel gedegen onderlegde achterban. Met korte lijnen als het gaat om complexe financiële vraagstukken. Daarnaast kun je als onze collega mediator door heel Nederland gebruik maken van de kantoorruimtes van Hypoheek Visie voor jouw mediatongesprekken. 

Ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat onze mediators zich voortdurend blijven ontwikkelen en daarom bieden wij ook opleidingen en expertise op het gebied van financiële en juridische zaken die relevant zijn voor jou als echtscheidingsmediator. 

Triple A – Autisme | ADD | ADHD 

Er is een groeiende vraag naar mediators die kunnen bemiddelen in zaken waarbij een psychische kwetsbaarheid van één of meer partijen een rol speelt.  Als autoriteit op dit gebied verzorgen wij vanuit de Autismeacademie als enige de specifieke opleiding Triple A voor mediators. Hiermee ben je als mediator onderscheidend in de markt. 

Bij mensen met Autisme, ADHD, ADD (Triple A) wordt informatie anders verwerkt dan bij mensen zonder kwetsbaarheden. Dit heeft effect op het al dan niet slagen van een mediation. Partijen met deze achtergrond zijn vaak snel overprikkeld.

Overprikkeling is een stressresponse reactie van het lichaam. Het betekent dat er meer prikkels binnenkomen dan er op dat moment verwerkt kunnen worden. Het brein krijgt een signaal dat de situatie “onveilig” is en zal alles in werking zetten om “te overleven”. Dit is een onbewust proces waar je, zoals veel Triple A mensen zullen beamen, weinig tot geen controle op hebt als dit je overkomt. Als mediators weten we dat partijen die een hoge mate van stress ervaren hun stempel drukken op het al dan niet slagen van een mediation. Wij bieden je de kennis om ook deze mensen goed van dienst te kunnen zijn.


Faciliteren

Waarschijnlijk ben je als mediator gewend om al je zaken zelf te regelen. Ben je te druk of zijn er zaken die je niet zo goed liggen dan bieden wij je de mogelijkheid dit voor je te verzorgen. Je kunt hierbij denken aan het schrijven van de betreffende stukken, het maken van de alimentatieberekeningen, het voorleggen van financiële en juridische vraagstukken en desgewenst verzorgen wij de facturatie voor je. 


Ook enthousiast?

Ben je ook enthousiast? Neem dan contact op met Marcel de Boer om onze samenwerking verder vorm te geven.

  • marceldeboer@mediationvisie.nl
  • 06-53937087